Thursday, May 6, 2010

t-shirt dress..hehe

jahit menjahit lagi..dan kali ini t-shirt yg dipotong dan dicantum menjadi dress utk si kecil Aisyah ini.. model sedia ada..hehe



baju t-shirt hitam ni dah lama beli dan xpenah guna sbb rasa mcm xmenarik,hitam legam je.. hee.. saje je beli dulu kat kamdar. harga pun murah aje. rm3 lebih kurang.kain merah kat belakang tu jenis cotton misaki jepun. pun sama beli kat kamdar.. kalo buat kimono mcm sesuai je corak dia.. nnti next time blajar wat kimono lak..haha



tadaa.. dah siap. hias bahagian leher skit supaya xnampak mcm leher t-shirt sgt. ingat nk buh bunga kat dpn tu tp mcm dh crowded. nnti kang trlalu brbunga2 plak. serabut.. so, biar simple gitu jelah. nama tu plak buat ngan felt.. saiznya mungkin agk besar skit dgn Aisyah. tp skit jela. dia bsr nnti still boleh pakai lg..


masa utk beraksi!! huh,skrg susah tul nk suh duk diam. payah nk tangkap gambar. byk gambar jd blur sbb dia brgerak..yg ni kira ok ni, smpat gak snap..




6 Comments:

  1. rimbun said...
    love2 kat leher tuu guna apa eks? kain felt ke?
    rimbun said...
    mmg cantik n comel anak u niiii.. bertambah comel ngn baju buatan maknyer sendiri
    Ecomel said...
    cantik ek..hehe..tq.. love tu bkn felt.tu manik yg mmg dh bntuk love..kat kedai kraf biasa ada jual..
    DeLLa said...
    kiuttttnyer...kretip!
    Intan said...
    Bestnya tgk org pandai menjahit nie...kreatip lak tu!

    Sweet je aisyah pakai dress yg mummy dia buatkan tu :)
    Ecomel said...
    jomla k.intan, kita main jahit2.. kdg2 syok gak jahit2 nih.. hee

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails

By :
Free Blog Templates