Tuesday, March 23, 2010

dear tailors..help! help!

HELP! HELP! aduss..nape la xjadi ni ek..di mana ye silapnya? sape2 yg pandai menjahit di luar sana ada komen n cadangan x? ingatkan senang nk wat shirred dress.. payah gak ek..




dah wat byk line pun still straight je jadinya..ni kedut2 ni sbb tarik sndri elastic thread tu. spatutnya xyah rasanya kan.. pastu dah geram sgt..tarik kuat2..last2 putus plak getahnya.. huhu..



bole la jugak dipakai walaupun xjadi.. haha..




last week bz sgt menjahit..sampai patah jarum..hehe



g

7 Comments:

  1. Intan said...
    Waaa terrer nya irma menjahit...chantek dan sweet baju tu...suke suke :D

    Makin manis bila aisyah mengayakan nya ;)
    Ecomel said...
    xterer la k.intan.. saja je cuba2 benda baru..sronok gak jahit2 ni wlupun xpandai..hehe
    ibunafis said...
    sweet je aisyah pakai dress tu..nak tlg pun xreti la,lum pnah try buat dress ada getah camni..hehe,apepun gudluck!!luv sewing too..
    shafri said...
    i think this tutorial maybe can help you

    http://yourfabricplace.blogspot.com/2009/05/how-to-sew-with-elastic-thread-shirring.html
    Ecomel said...
    ibunafis: try la..senang je wat dress gini..
    Shafri: thx 4 da link!! :)
    DeLLa said...
    Ecomel...slm kenal..sy dah buat dress ni 4helai..ade yg dah upload kat my blog...yg penting, kena ketatkan tension benang atas..harap membantu
    rimbun said...
    just suggestion, guna gathering foot. saya ada wat review skit pasal gathering foot ni kat blog saya.. http://blogrimbun.blogspot.com harap dapat membantu.

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails

By :
Free Blog Templates